6 Ekim 2013 Pazar

Ve Makaron !


   
    Sonunda hayallerimi süsleyen makaronu yapmış bulunuyorum! Gözümü korkutan bir çok ayrıntısı vardı aslında ancak bir başlayınca devamı geldi. Özellikle tartımın yanımda olmaması sebebiyle gramaj konusunda tereddütlüydüm ama cafefernando'nun bardak ve kaşık ölçüleri işimi kolaylaştırdı. Siz de göz atmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz. 
    Bugünün teması kakaoydu. İç krema olarak da misler gibi çikolatalı ganaj yaptım. Denemek isteyenler için;

Kakaolu Makaron ve Çikolatalı Ganaj

Makaron için;
  • 75 gr oda sıcaklığında yumurta akı (Yaklaşık 2 large boy yumurta)
  • 30 gram şeker
  • 75 gr badem unu *
  • 150 gr pudra şekeri
  • 10 gr kakao
  • 1 çimdik tuz
    * Badem unu bulamayanlar da kendi unlarını yapabilirler. Bunun için, çiğ bademi biraz haşlayıp, kabuklarını soyarak robottan geçirebilirsiniz.
    Öncelikle badem unu ve pudra şekerini pürüzsüz olması için robottan geçirin. Kakao ve tuzu da ekledikten sonra elde ettiğiniz kuru karışımı bir kez de eleyerek mükemmel sonuca ulaşmış oluyorsunuz. Karışımı derin bir kaba alıp yumurta aklarıyla devam edin. Yumurta aklarını önce düşük devirde ve gittikçe yükselterek köpük kıvamı alana kadar çırpın. Şekeri yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. Kıvamı, kabı ters çevirdiğinizde akmayacak şekilde olmalı. Daha sonra yumurta aklarını kuru karışıma ekleyip bir spatula yardımıyla, alttan üste doğru yavaşça yedirin. Elde ettiğiniz hamuru bir sıkma torbası yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla sıkın. Makaronları üzeri kabuk tutana kadar yaklaşık 20 dakika oda sıcaklığında bekletin. 160 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 13 dakika pişirin. Fırından çıkan makaronları iyice soğuduktan sonra bir spatulayla dikkatlice almalısınız. Aksi halde tabanları tepside kalabilir.


Çikolatalı Ganaj;
  • 200 ml krema
  • 200 gr bittersweet çikolata
    Çelik bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirin. Ocaktan alıp içine doğranmış çikolataları ekleyin ve bir spatula yardımıyla erimesini sağlayın. Biraz soğuduktan sonra buzdolabına alabilirsiniz. Yeterli süre geçtikten sonra makaronlar ve ganajı birleştirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder