27 Ekim 2013 Pazar

Elmalı Toplar

 


   Merhabalar!
   Kısa bir aradan sonra tekrar yeni deyimlerle karşınızdayım. Aniden gelen misafirleriniz için kurtarıcı olabilecek bir ikramlıkla devam ediyoruz. Üstelik çok malzeme gerektiren bir şey de değil. İşte karşınızda elmalı toplar!

Malzemeler:

  • 2 paket pötibör bisküvi
  • 2 büyük elma
  • 100 g çikolata
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: 

  • Hindistan cevizi, file badem, antep fıstığı, kakao, çikolata... Evde o anda ne bulunuyorsa onu kullanabilirsiniz. Yani tamamen sizin isteğinize bağlı.


Öncelikle elmaları rendeleyip çok az pişirin. Biraz suyunu çekip yumuşamasını istiyoruz sadece. Bu aşamada tarçını da ekleyin. Daha sonra bisküvileri robottan geçirip süt dışındaki tüm malzemeleri bir araya getirin. Bisküviler, elmalar ve çikolata... İsteğe bağlı olarak 2 çorba kaşığı kakao da ekleyebilirsiniz. Sonra sütü yavaş yavaş ekleyin. Eğer elmalarınız fazla büyükse süt miktarı azalabilir veya bunun tam tersi de olabilir. Bu nedenle sütü son olarak eklemek önemli. Fazla ele yapışmayan ama toplu bir hamur kıvamına geldiğinde istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp yuvarlayın. Bundan sonrası süsleme aşaması. Yani sizin isteğinize bağlı olan kısım :) Ben hindistan cevizli ve çikolata kaplamalı tercih ettim. Hindistan cevizi kullanmak isteyenlere şunu belirtmeliyim ki; topları teker teker yapıp kaplamalısınız aksi halde dışı kuruduğu için hindistan cevizinin yapışması zorlaşıyor. Ama bunu atlarsanız da çok dert değil, avcunuza biraz süt alın ve topları yuvarlayın. Böylece hindistan cevizlerinin yapışmasını sağlayabilirsiniz. Çikolata kaplamak içinse; istediğiniz türde çikolatayı benmari usulü eritin ve topları içine batırıp çıkarın. Hepsi bu kadar. Eğer sizinde benim gibi vaktiniz varsa ve biraz uğraşmak istiyorsanız üzerine yine benmari usulü* erittiğiniz çikolataları yağlı kağıttan yaptığınız külahlara doldurup üzerlerine sıkabilirsiniz. Çikolata kapladıklarınızı 1-2 saat kadar dinlendirin. Hem kolay hem de kurtarıcı olan bu ikramlıklar bir o kadar da lezzetli benden söylemesi ;)

*Benmari: Yöntem aslında gayet basit. İçine bir miktar su koyulmuş tencere üzerine ısıya dayanıklı, genişçe bir kap yerleştiriliyor ve su kaynatılıyor. Bu noktada dikkat edilmesi gereken tek şey, kaynayan suyun kaba değmeden, yalnızca buharı yardımıyla kap içindeki malzemenin erimesini sağlamak.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder